Våre treff

Tyrigrava 2022

11 juni hadde vi treff på den nyoppussede Tyrigrava, ett flott møtested for motorintereserte. Dette har allerede blitt en suksess, her er det treff hver uke.

Vi fikk en god lunsj og foredrag om isløpene på Gjersjøen og historie om KNA og NVK sitt engasjement for motorintereserte.

Takker alle for ett flott treff.


Rally Telemark

Foto: Mata Ausland

Tekst: Åge Antonsen

Da jeg kom til Hotel Dalen ved lunsj tiden på fredag hadde Rally Telemark pågått siden mandag kveld.

De første bilene hadde samlet seg til middag på Gaustablikk Sportell mandag kveld for å lade opp til en spennende tirsdag i Rjukan.

Det var omvisning i Vemork anlegget og i Såheim kraftverk. Den nylig oppdagede og utgravde kjelleren, hvor det under andre verdenskrig ble produser tungtvann som ble antatt å være viktig i utvikling av atombomber, ble besøkt.

Det var denne som var målet til Joachim Rønneberg’s sabotørgruppe 27 februar 1943.

Utstyret i kjelleren ble ødelagt og aksjonen ble betegnet som svært vellykket.

På onsdag ble Hardangervidda Nasjonalparksenter besøkt og her ble lunsj inntatt med fantastisk utsikt før kjøring til Straand Hotell.

En kjøretur opp og ned av bakker med mange svinger og riktig bratte nedstigninger. Jeg ble fortalt at alle bilene klarte utfordringene uten problemer.

Været som hadde vært utmerket hele uken medvirket til god stemning blandet deltakerne.

Torsdag var det kjøring til Grimdalstunet og omvisning i den flotte skulpturparken.

På fredagen sto kjøring til Hotell Dalen på programmet og de ble igjen mye svinger, bakker og nedstigninger med utfordringer. Som tidligere, bilene klarte seg utmerket.

Når jeg kom til Dalen denne fredagen så passet det med lunsjtid.

Etter lunsj ble det omvisning i hotellet og vi fikk høre om hotellet’s historie fra tidens morgen til i dag.

Ved avreise ble det startproblemer for en bil og da fikk jeg lære av Anders Rohdin at det er mulig å taue i gang en Rolls-Royce med hydramatic gearkasse. Krever at hastigheten er ca 30 km for å få start, og start fikk vi. Bilen fungerte senere helt utmerket.

Kjøringen tilbake til Straand Hotell gikk på hyggelige veier og vi var fremme i god tid før middag. Noen fikk tid til å bade og andre besøkte hotellets terrasse.

Lørdag kom med supert sommervær og vi satte oss i bilene for å kjøre til Lunde.

Der hadde John ordnet med to busser som kjørte oss til Ulefoss.

Her gikk vi ombord i veteranbåter Victoria som skulle frakte oss tilbake til Lunde og gjennom de spektakulære Vrangfoss slusene.

Båtturen foregikk i strålende vær og ble svært vellykket. Vel fremme i Lunde ble det servert velsmakende fiskesuppe til lunsj før tilbakereise til hotellet og kveldens program.

Årsmøte ble avholdt med Jens Rønneberg som stødig ordstyrer og så var det bare å pynte seg til kveldens gallamiddag.

Og gallamiddag ble det med god mat og god vin og stemningen steg i lokalet ettersom tiden gikk.

Formannen fikk holde tale og takket alle deltakere for fremmøte.

Mata og John Ausland fikk stående applaus for et meget godt planlagt og gjennomført rally.

En tradisjonell skål gjennomført i tradisjonell seremoni ble gjennomført og vi merket at resten av restauranten kvakk til når vi ropte ut Sir Henry!

Som i tidligere år var det gaver til alle deltakere fra Rohdins Classic Cars og vi takker Carina og Anders for dette. Og så var det kvelden!

Søndag var det sen frokost og avreise først ved 10 tiden.

Vi kjørte mot Treungen og Z- Museum var målet.

Dette hyggelige lille private museum hadde biler og masse andre saker og ting som mange av deltakerne husket fra sin tidlige barndom og mange av tingene fikk gjenkjennende smil.

Det er vært å nevne at en Bentley to dørs convertible som var utstilt, hadde tilhørt den kvinnelige  hovedrolleinnehaver i filmen Basic Instinct.

Treffet ble avsluttet med lunsj og alle fikk med hjem multer som Mata og John hadde plukket. Kan det bli hyggeligere!

Og så var det over for denne gang.

 

 

RREC Rally Romerike 24-26/8-2018

Fredag:

Fredagen sjekket deltagerne inn på Hurdalsjøen Hotel.

Det ble en felles middag og ett hyggelig selskap på kvelden.

Det viser seg at det er flere bilklubber på hotellet da Norsk Sportsvognklubb kommer kjørende, mye flotte biler å se på her også.

Link til bilder:

https://photos.app.goo.gl/GE3nLDkmh3xNTtBR9

Lørdag:

Vi er som vanlig tidlig oppe og kjører til Eidsvollsbygningen for en omvisning.

Ett nyoppusset Eidsvollsbygningen byr på mye god historie og fremvisning av ett flott bygg.

Citroën Traction Avant klubben og Norsk Sportsvognklubb fant også vegen til Eidsvollsbygningen denne dagen, mye fine biler å se på.

Ferden går så videre til Jessheim og Herredshuset hvor vi spiser lunsj.

Vi kjører gamle E6 fra Eidsvoll til Jessheim.

Fra Jessheim går tuen til Forsvarets Fly samling Gardermoen hvor en ivrig fly entusiast gir oss en kunnskapsrik omvisning med både gammel og nyere flyhistorie.

Etter fly samlingen går turen tilbake til hotellet eller en liten tur på egen hånd.

Det blir avholdt generalforsamling før middag.

Gallamiddag blir det selvsagt servert og en lokal artist Geir Ove Bredesen underholder med sang.

Link til bilder:

https://photos.app.goo.gl/UWsJg7gN2oxMcmiz5

Søndag:

Treffet nærmer seg slutten og turen går til Eight Amcars Club.

Kjøreturen dit går gjennom Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker kommune.

Eight Amcars Club tar imot oss med kaffe og vafler og vi får historien om klubben og mye historie om bilene de har, de eier ca 400 biler som er plassert rundt i området.

Som avslutning blir det lunsj på Meierigården i Lørenfallet.

Link til bilder:

https://photos.app.goo.gl/PL4dYwsxzo6kzsXUA

Skal legge inn flere bilder senere.

 

 

 

 

Rally Sunnmøre

Mandag 21. august.

I løpet av dagen ankommer våre deltagere Hotell Quality Waterfront, Ålesund. Noen av våre Svenske venner ankommer også denne dagen. Vi samles til en hyggelig middag på hotellet og får litt informasjon om neste dags program.

Tirsdag 22. august

Kl 0930 er alle klare til avgang mot Norsk Maritime Kompetansesenter. Her får vi en innføring i hva Rolls Royce konsernet jobber med i Norge og verden. Aktivitetene til RR spenner seg fra design av båter(de nye hurtigruter skipene) til produksjon og montering av styringssystemer og motorer på båter og fly. Vi får også en omvisning i lokalene og de forskjellige treningsanleggene de har. Omvisningen avsluttes med en lunsj i kantinen.

Etter besøket på Norsk Maritime Kompetansesenter går ferden videre inn til Ålesund rådhus hvor vi parkerer bilene. Som vanlig blir det en ansamling av nysgjerrige mennesker når vi parkerer bilene våre og mye bilder blir tatt. Hadde en hyggelig samtale med en eldre dame fra England, hun synes det var så koselig å se våre flotte biler i Norge. Det viste seg at damen hadde jobbet mange år på RR fabrikken i Crewe med montering av disse bilene.

På rådhusplassen blir vi møtt av by patriot Harald Grytten som tar oss med på en historisk by vandring. Vi får historien om bybrannen og Ålesunds historie frem til i dag.

Ferden videre går til Fjellstua hvor vi blir servert kaffe og kake samtidig som vi nyter utsikten over Ålesund.

Middagen denne kvelden er på Alnes fyr. Middagen består av Rune Rokstad sin selvskutte hjort. Fyret blir åpnet for oss slik at de som ønsker kan gå opp og kikke ut over havet og området rundt. Været denne dagen var helt fantastisk, så det å nyte solnedgangen på Alnes fyr var bare prikken over i-en.

Onsdag 23. august

Kl 0830 møtes vi igjen klar til avreise mot Kristiansund. Rune er litt bekymret for ikke å rekke fergen inn til Molde så han får alle på plass i bilene slik at vi reiser litt før tidsskjema. Fergen rekker vi med akkurat passe margin slik at ventetiden blir kort før vi kjører om bord. På fergen er det servering av kaffe og sveler(en Sunnmørsferge uten svele er vel egentlig ikke en ferge). Turen videre går i flott natur og det blir bare enda flottere når atlanterhavsvegen åpner seg for oss. Vi har en kort rast på Atlanterhavsvegen før turen går videre til Kristiansund.

Lunsj denne dagen er på Smia restaurant hvor det blir servert blandaball og fiskekaker m/tilbehør.

Videre går ferden til Øyvind Sagli sitt hobbyverksted. Dette verkstedet er drevet av flere bil entusiaster, og vi får høre historien om verkstedet og litt om de forskjellige bilene som det jobbes på der, blant annet en gammel RR. Øyvind er også en gammelbil entusiast som hjelper andre gammelbil entusiaster i nød. Han har flere ganger rykket ut får å få liv i biler som har stoppet i området.

Etter innsjekking på Hotell Scandic Kristiansund rusler vi til Kaikanten Restaurant for en hyggelig middag. Vi blir også møtt av flere Svenske entusiaster på hotellet.

2017-08-23 21.01.08

Torsdag 24. august

Avreise fra hotellet ca 15 min før skjema, Rune er bekymret for fergetidene. Turen går tilbake atlanterhavsvegen hvor vi stanser for å strekke på beina. I Åndalsnes er det på tide for mange å fylle bensin og en ny deltager møter oss på Esso i Åndalsnes. Rune endrer programmet litt for å vise alle Trollveggen, mest kjent for sin basehopping. På Trollveggen senteret kommer det enda flere biler og slår følge med oss. Deretter går ferden videre mot Trollstigen, det blir en liten pause hvor det serveres is til varme deltagere før vi kjører opp Trollstigen, ja for været er fortsatt helt fantastisk. Turen går videre opp Trollstigen hvor vi blir behørig fotografert av skuelystne som står og nyter utsikten, ja til og med NRK dukker opp og filmer vår flotte kolonne.

På Trollstigen kafe er NRK parat og vår rally general Rune må la seg intervjue om vårt Rally Sunnmøre. Vi blir også servert trollburger m/dessert(da vet vi hvor trollene ble av). Turen videre går til Gudbrandsjuvet hvor vi har en kort stopp, videre gjennom Valldal og ned Ørnevegen før vi ankommer Geiranger og Hotell union Geiranger. 1 fergetur ble det også her. Vi samles til middag på hotellet senere på kvelden.

Fredag 25. august

Klokken 0830 er vi igjen klar for avgang mot Stranda, 2 fergeturer går uten problemer. I Stranda besøker vi Fivelstad sin bilsamling, en fantastisk samling av gamle klenodier. Videre går turen gjennom Norangs dalen(et av de vakreste dalførene i landet) og inn til Hotell Union Øye hvor det serveres lunsj. Under lunsjen blir vi fortalt hotellets historie og får vakker sang av hotellets direktør. Ferden videre går igjen gjennom Norangs dalen og til Hellesylt hvor nok en ferge venter. Denne gangen får vi en 1 times fergetur inn til Geiranger hvor vi igjen parkerer utenfor hotellet.

På kvelden er det generalforsamling i RREC Norwegian section.

Lørdag 26. august.

I dag starter vi litt rolig før vi besøker Idar Møllseter sitt verksted kun noen minutter gange fra hotellet. Idar restaurerer noen av de gamle 7 seter bilene som gikk i Geiranger før krigen, litt historie blir det også plass til. Her vises det tydelig at man ikke trenger ett moderne verksted for å restaurere gamle biler tilbake til sine glansdager. Rune gjør en liten endring på programmet slik at vi besøker Dalsnibba i dag istedenfor på søndag. Dalsnibba ligger på 1500 meter og har en fantastisk utsikt over fjell og ned mot Geiranger. Alle bilene klare klatringen uten problemer, men mange får litt problemer med å starte når vi skal ned igjen, men vi får alle ned på en trygg måte.

Gallamiddag.

Når vi går til middag blir vi møtt av Blue Horn Jazzband som underholder oss før vi går inn i bilmuseet til Karl Mjelva og ser på hans flotte samling av Geirangerbiler. Her finnes det unike biler med like unike historier. Vi blir servert en flott middag igjen med Runes selvskutte hjort, mot slutten av middagen får vi en intimkonsert av Blue Horn Jazzband som står til terningkast 6. Kvelden avsluttes i baren.

Dalsnibba 2

Vi var så heldig å få en droneflyger til å ta bilde av oss på Dalsnibba. En takk til Ronny Bittar. Se også hans YouTube kanal Ron’s been here.

https://www.youtube.com/channel/UCFDzFbF_FLc9VMsH0xaOstA

Søndag 27 august

Dette rallyets avslutningstur blir på en ferge(igjen) ut Geirangerfjorden til Hellesylt før vi setter kursen mot Loen skylift hvor vi avslutter med en «topptur» og lunsj. Deretter skilles våre veier og vi setter kursen hjemover.

Oppsummering:

RREC Norwegian Section sin 30 års jubileumstur på Sunnmøre går inn i historien som tidenes beste rally. Denne turen kan umulig kopieres.

Rune Rokstad har med en styrmanns stødige hånd geleidet oss igjennom en vakker og vill natursom bare kan oppleves, dessverre kan ikke dette beskrives med tekst og bilder. Været han bestilte sto også til forventningene da vi kun har hatt sol og godt vær. Besøkene vi har hatt har vært spesielle og ikke minst av stor interesse for oss bilentusiaster m/følge. Maten som har blitt servert underveis bærer preg av god smak og lokale råvarer. Vi har også hatt følge av medlemmer fra The Rolls-Royce Enthusiasts´Club for Rolls-Royce and Bentley Enthusiasts in Sweden og vil takke for ett hyggelig selskap. En annen positiv ting er at vi ikke har hatt en eneste bil som har havarert, alle har kommet seg vel gjennom hele turen, litt småplukk har det vært men ikke større enn at det blir ordnet på stedet.